Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský záměr
Kloiberová, Veronika ; Novák, Zdeněk (oponent) ; Rompotl, Jaroslav (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu pro malé nově vznikající sportovně-informační centrum na Jihu Čech. Plán vychází z provedených analýz a obsahuje vymezenou oblast podnikaní, marketingový mix, organizační a finanční plán včetně hodnocení rizik. Výsledkem práce jsou informace potřebné pro otevření nového podniku včetně ekonomického zhodnocení.
Hodnocení spokojenosti zákazníků s fastfoodovými řetězci v Brně a okolí
Ingrová, Aneta
Ingrová, A. Hodnocení spokojenosti zákazníků s fastfoodovými řetězci v Brně a okolí. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2017. Bakalářská práce se zabývá zhodnocením spokojenost zákazníků s fastfoodovými řetězci v Brně. První část práce je teoretická, kde jsou shrnuty poznatky týkající se marketingového výzkumu, spotřebitelského chování a spokojenosti zákazníků. Poté jsou popsány metody pro zpracování a zanalyzování dat. V praktické části práce jsou zanalyzována sesbíraná data počínaje analýzou respondentů a následně je zhodnocena návštěvnost, oblíbenost fastfoodů a hlavně spokojenost zákazníků s určitými faktory u šesti vybraných nejznámějších fastfoodů v Brně. Následně je provedena interpretace výsledků, zahájena diskuze a jsou vyřčena doporučení pro vedení fastfoodových poboček v Brně.
Podnikatelský záměr
Kloiberová, Veronika ; Novák, Zdeněk (oponent) ; Rompotl, Jaroslav (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu pro malé nově vznikající sportovně-informační centrum na Jihu Čech. Plán vychází z provedených analýz a obsahuje vymezenou oblast podnikaní, marketingový mix, organizační a finanční plán včetně hodnocení rizik. Výsledkem práce jsou informace potřebné pro otevření nového podniku včetně ekonomického zhodnocení.
Problematika fastfoodů ve spojitosti se stravovacími návyky u studentů gymnázií
KOŠÍKOVÁ, Jana
Tato diplomová práce se zabývá problematikou fastfoodů ve spojitosti se stravovacími návyky studentů gymnázií. V teoretické části diplomové práce jsou shrnuty informace o faktorech ovlivňujících výživové návyky, zdravé výživě, specifikách výživy mladistvých a pitném režimu. Dále je zde nastíněna problematika fastfoodů, kvality fastfood pokrmů a nutričních hodnot fastfood pokrmů ve dvou největších fastfood řetězcích v České republice. V praktické části jsou prostřednictvím tabulek a grafů zobrazeny a zhodnoceny výsledky šetření. Pro výzkum byla zvolena kvantitativní metoda.
Informovanost konzumentů fastfoodu o jeho zdravotní rizikovosti a faktory vedoucí k preferenci stravy fast foodového typu
BENÝŠKOVÁ, Ivetta
Konzumace stravy fast foodového typu zvyšuje riziko vzniku zdravotních potíží, které mohou vyústit v některé choroby, označované jako civilizační. Častá konzumace stravy z fastfoodu, a s tím spojené nevhodné stravovací zvyklosti, vede k rostoucí morbiditě a mortalitě, související především s obezitou, diabetem, hypertenzí, srdečně cévními chorobami a dalšími zdravotními problémy, a to již od útlého věku života. Tato bakalářská práce rozebírá problematiku stravování v restauracích a stáncích rychlého občerstvení z hlediska zdraví, správné výživy a stravovacích zvyklostí. Cílem práce je popis objektivních zdravotních rizik, plynoucích z pravidelné konzumace stravy z fastfoodu. Byly popsány a analyzovány nutričních složky a hodnoty pokrmů z fastfoodu a jejich vliv na zdraví, eventuálně na riziko rozvoje některých z civilizačních chorob. Cílem praktické části této práce bylo zmapovat informovanost českých konzumentů fastfoodu o zdravotní rizikovosti, plynoucí z časté konzumace tohoto typu stravy, a rovněž faktory, které je vedou k preferenci, volbě této stravy oproti pokrmům racionální výživy. Výzkum byl proveden kvalitativními metodami sběru dat - pozorováním cílové skupiny, kterou představovali návštěvníci fastfood restaurací a stánků rychlého občerstvení a metodou strukturovaného rozhovoru s vybranými konzumenty fastfoodu. Výzkum byl realizován s patnácti respondenty, zvolenými metodou náhodného výběru. Výsledky sběru dat byly podrobeny obsahové analýze. Ukázalo se, že čeští konzumenti fastfoodu jsou informováni o zdravotních rizicích, jako jsou obezita, srdečně cévní onemocnění, diabetes, hypercholesterolémie, hypertenze a gastrointestinální potíže, které s sebou přináší častá konzumace fastfoodu, a jsou si vědomi negativních nutričních aspektů tohoto typu stravy, především vysokého obsahu tuků, soli a cukru. Z výsledků výzkumu rovněž plyne, že čeští konzumenti fastfoodu nepreferují stravování ve fastfoodu před běžnou racionální stravou. Pokud se v něm stravují, je to z důvodu spěchu a nedostatku času, a pokud usoudí, že nemají jinou možnost stravování. Fastfood konzumenti preferují, pokud na něj výslovně dostanou chuť, nebo se nacházejí v cizím městě nebo zahraničí. Vliv na konzumaci fastfoodu mají také sociální faktory, jak bylo vypozorováno. Stravování se ve fastfoodu společně s přáteli je oblíbené především u dospívajících a rovněž dětí, které si do fastfoodu chodí i hrát, slavit narozeniny apod. Výsledky pozorování ukázaly, že různé umístění provozoven fastfoodů nemá zásadní vliv na návštěvnost, typ konzumentů a faktory ovlivňující konzumaci tohoto typu stravy.
McDonaldizace české společnosti
SALZEROVÁ, Michaela
Obecným rámcem této práce je postižení současného fenoménu - McDonaldizace v české společnosti. Teoretická část práce se zabývá McDonaldizací jako takovou, jejími příčinami, vývojem a jejími důsledky, se kterými se setkáváme v našem bezprostředním okolí. První část práce se zabývá koncepty předcházejícími McDonaldizaci, jakými jsou racionalizační proces, vědecký management a montážní linka, tak jak je uvádí Ritzer ve své knize Mcdonaldizace společnosti. Dále se v práci zabývám způsobem života a hodnotami dnešních lidí, a snažím se hledat a poukazovat na důsledky plynoucí ze soudobého způsobu života převážně mladých lidí stravujících se v zařízeních typu McDonald´s. Nastiňuji zde projekty snažící se o změnu tohoto trendu a upozorňuji na rizika z něj vyplývajícího. V další části této práce zkoumám vztah lidí stravujících se v restauracích rychlého občerstvení k odpovědnosti za výchovu dětí a mládeže nejen v oblasti zdravého stravování. Předkládám vlastní projekt představující běžného zástupce této skupiny, na kterém se snažím demonstrovat současný stav společnosti a způsob výchovy mladých lidí. V závěru práce poukazuji na možné jiné životní styly. A zároveň nastiňuji možné zdroje, ve kterých lze najít inspiraci pro vedení a výchovu dětí.
Kvalita služeb rychlého občerstvení
Karlová, Lucie ; Kořánová, Helena (vedoucí práce) ; Hůlová, Marie (oponent)
Diplomová práce pojednává o kvalitě služeb rychlého občerstvení. Teoretická část se zabývá oblastí služeb a problematikou jejich kvality. Součástí teoretické části je i česká a evropská legislativní úprava v oblasti potravin. Předpisy pojednávají o minimálních požadavcích na zdravotní nezávadnost pokrmů, o správné výrobní a hygienické praxi a o systému kritických bodů (HACCP). Dále je představen vybraný poskytovatel rychlého občerstvení a jeho vymezení kritických bodů. Cílem práce bylo zjištění spokojenosti zákazníků se službami vybraného provozovatele rychlého občerstvení. Byly stanoveny určité hypotézy, které průzkum potvrdí či vyvrátí. Praktická část se zabývá analýzou spokojenosti zákazníků a obsahuje vyhodnocení této analýzy.
Fastfood nutriční problém
Hyblerová, Zuzana ; Kuncová, Martina (vedoucí práce) ; Skočdopolová, Veronika (oponent)
Práce vychází z teorie matematického programování, konkrétně z modelu nutričního problému. Cílem je nalezení optimálního menu s minimální celkovou cenou a přihlédnutím k omezením daných výživovými, tedy nutričními, hodnotami pro různé skupiny zákazníků fastfoodů. Model je aplikován na soubor potravin a nápojů nabízených ve vybraných fastfoodech v ČR.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.